Polycarbonaat dakplaten

Polycarbonaat dakplaten zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een duurzaam en energiebesparend dak voor zijn bedrijfsgebouw. Naast het feit dat deze dakbedekking milieuvriendelijk is en erg goed isoleert, heeft het ook een indrukwekkende stevigheid en laat het veel natuurlijk licht door. Met polycarbonaat dakplaten profiteert u dus optimaal van een duurzame én lichte omgeving.

Wat zijn dakplaten van polycarbonaat?

Polycarbonaat dakplaten zijn dakplaten die zijn gemaakt van kunststof met een hoge slagvastheid en stijfheid. Het materiaal is erg duurzaam en bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals extreme temperaturen en UV-straling.

Daarnaast is polycarbonaat een erg lichtgewicht materiaal, wat het heel geschikt maakt voor dakbedekking. Polycarbonaat heeft ook een lange levensduur én de platen zijn recyclebaar, waardoor men dit materiaal ook als milieuvriendelijk beschouwt.

De isolatiewaarde van polycarbonaat

Polycarbonaat staat bekend om zijn uitstekende isolatiewaarde. Dat maakt het de ideale keuze voor gebruik in dakplaten en lichtstraten. Het materiaal heeft een hoge thermische efficiëntie. Oftewel: het minimaliseert warmteverlies in de winter en beperkt de warmteoverdracht van buiten naar binnen in de zomer.

Dit resulteert in een betere warmte-isolatie en helpt de energiekosten te verlagen door de behoefte aan kunstmatige verwarming en verkoeling te verminderen.

Daarnaast biedt het materiaal een uitstekende UV-bescherming. Het is in staat om schadelijke UV-stralen te filteren, terwijl het nog steeds voldoende natuurlijk licht doorlaat. Dit zorgt voor een aangename en goed verlichte binnenruimte, terwijl het tegelijkertijd de schadelijke effecten van UV-straling op uw interieurelementen, zoals meubels en vloeren, minimaliseert.

Welke soorten polycarbonaat dakplaten zijn er?

Er zijn verschillende soorten polycarbonaat dakplaten beschikbaar. Zo zijn er polycarbonaat platen metvariërende diktes en isolatiewaarden, afhankelijk van uw specifieke wensen en vereisten. Een veelgebruikte toepassing van polycarbonaat dakplaten zijn de lichtstraten, waarbij deze platen zorgen voor extra daglicht in uw pand.

  • Opaal polycarbonaat: Een dakbedekking van opaal polycarbonaat is niet doorschijnend, maar laat wel licht door. De platen hebben een melkwitte kleur. Door te kiezen voor opaal dakbedekking wordt de hoeveelheid invallend licht verminderd, waardoor opaalplaten zorgen voor minder warmte dan transparante platen.

  • Helder polycarbonaat: Een transparante polycarbonaat dakbedekking biedt veel lichtinval. Daardoor is het de ideale keuze als u graag optimaal natuurlijk licht in uw bedrijfspand wilt laten binnenkomen. Het heldere polycarbonaat heeft een luxueuze uitstraling in vergelijking met opaal platen. Een nadeel is wel dat heldere polycarbonaatplaten minder effectief zijn in het weren van hitte.

  • HeatGuard polycarbonaat: Deze speciale polycarbonaatplaten zijn extra warmtewerend. Ze bieden dus een uitstekende isolatie en behouden toch een heldere en natuurlijke uitstraling. De HeatGuard polycarbonaatplaten zijn een duurzaam en hoogwaardig product en uitermate geschikt voor een toepassing als lichtstraat in onder andere agrarische en industriële gebouwen.

Wanneer kiest u voor polycarbonaat dakplaten?

Polycarbonaat dakplaten zijn een goede keuze voor ondernemers die veel waarde hechten aan duurzaamheid en energiebesparing. Door de lichtdoorlatende eigenschappen van polycarbonaat dakplaten bespaart u al snel op verlichtingskosten. Daarnaast bieden polycarbonaat dakplaten een goede isolatie, waardoor uw pand warmer blijft in de winter en koeler in de zomer.

Een polycarbonaatlichtstraat [link naar pagina ‘Lichtstraat’] en dakplaten van polycarbonaat hebben ook een goede geluidsisolatie. Het materiaal absorbeert geluidstrillingen en helpt om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. Dit is vooral gunstig in drukke stedelijke gebieden of bij locaties met veel verkeerslawaai.

Bovendien is polycarbonaat een duurzaam materiaal, dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden, zoals hagel, sneeuw, wind en uv-straling. Het is lichtgewicht, sterk en slagvast, waardoor het een langdurige en onderhoudsarme optie is voor dakplaten en lichtstraten.

Kortom, polycarbonaat biedt een uitstekende isolatiewaarde, uv-bescherming, geluidsisolatie en duurzaamheid. Bij het kiezen van dakplaten en lichtstraten van polycarbonaat kunt u dus rekenen op een comfortabele, goed geïsoleerde en energiezuinige ruimte.

Waarom kiezen voor Isolight polycarbonaat dakplaten?

Als specialist in duurzame dakbedekking heeft Isolight zich bewezen als een betrouwbare partner op het gebied van polycarbonaat dakplaten en de polycarbonaat lichtstraat. Dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring voorzien wij u van kwalitatief advies op maat en leveren wij de beste dakplaten voor uw pand.

Kies ook voor een polycarbonaat platen dak. Neem direct contact op!

Dakplaten van polycarbonaat zijn een duurzame, energiebesparende en lichtgewicht dakbedekkingsoptie met allerlei voordelen. Bij Isolight bent u verzekerd van hoogwaardige en betrouwbare kwaliteit materiaal én service. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over polycarbonaat dakplaten en de specifieke mogelijkheden ervan voor uw pand.