Lichtkoepels

Lichtkoepels zijn een goede oplossing voor meer licht in elke ruimte. Als ondernemer wilt u natuurlijk het beste voor uw bedrijf, ook als het gaat om de werkomgeving. Een van de belangrijkste aspecten hiervan is de hoeveelheid licht in het pand. Het gebruik van een lichtkoepel, ook wel dakkoepel genoemd, helpt hierbij.

Lichtkoepels zorgen voor een optimale lichtinval en verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht. Bij Isolight begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk dit is. Daarom bieden wij verschillende soorten lichtkoepels, die precies aansluiten bij de behoeften van uw stal, schuur, loods of ander bedrijfspand.

Wat zijn lichtkoepels?

Lichtkoepels zijn transparante glazen of kunststof (acrylaat of polycarbonaat) koepels die op een plat dak geplaatst worden. Vaak gebruikt men bolle koepels, maar ook vlakke of piramidevormige koepels behoren tot de mogelijkheden. Wanneer wij de koepel plaatsen, ontstaat er een raam waardoor licht naar binnen valt.

Naast dat ze zorgen voor meer lichtinval, hebben lichtkoepels nog meer voordelen. Zo bieden ze bescherming tegen de weersinvloeden, zijn ze inbraakwerend en zorgen ze voor ventilatie.


Wanneer kiest u voor een lichtkoepel?

U kunt een lichtkoepel op verschillende manieren inzetten. Zo kunt u het bijvoorbeeld gebruiken als extra daglichtbron in een donkere ruimte. Ook kan een lichtkoepel de ventilatie in een ruimte verbeteren. Daarnaast is het plaatsen van lichtkoepels vaakvoordelig voor de energierekening. Hiermee is er tenslotte minder kunstlicht nodig! Bij Isolight helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze.

Verschillende soorten lichtkoepels

Er zijn verschillende soorten lichtkoepels, die ieder hun eigen voordelen hebben.


  • Acrylaat lichtkoepels: Deze lichtkoepels zijn gemaakt van acrylaat. Dat is een stevig en transparant materiaal dat uv-bestendig is. Acrylaat lichtkoepels zijn licht van gewicht, makkelijk te installeren en bieden een goede isolatie.

  • Polycarbonaat lichtkoepels: Deze lichtkoepels zijn gemaakt van polycarbonaat, een duurzaam en slagvast materiaal. Ze bieden uitstekende thermische isolatie en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Polycarbonaat lichtkoepels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes.

  • Glas lichtkoepels: Glas lichtkoepels bieden een hoogwaardige uitstraling en maximale lichtdoorlatendheid. Ze zijn gemaakt van gehard glas en bieden uitstekende isolatie-eigenschappen. Glas lichtkoepels zijn erg geschikt voor architectonisch veeleisende projecten.

  • Ventilerende lichtkoepels: Deze lichtkoepels kunnen geopend en gesloten worden, waardoor u kunt ventileren. Ze zijn voorzien van mechanismen zoals handmatige of elektrische bediening om de luchtstroom te regelen. Ventilerende lichtkoepels zijn ideaal voor ruimtes waar frisse lucht en goede ventilatie belangrijk zijn.

  • Lichtkoepels met zonwering: Deze lichtkoepels zijn voorzien van ingebouwde zonweringssystemen, zoals zonwerende coatings, jaloezieën of rolluiken. Ze helpen bij het reguleren van de hoeveelheid zonlicht en warmte die de ruimte binnenkomt. Zo voorkomt u oververhitting.

Populaire keuze: vlakke lichtkoepel voor plat dak

Heeft de ruimte waar u een lichtkoepel wilt plaatsen een plat dak? En wilt u een koepel met een strak design, die niet te veel opvalt? Dat is geen enkel probleem. Voor platte daken hebben wij stijlvolle vlakke lichtkoepels.


De platte lichtkoepel is bij uitstek geschikt voor moderne gebouwen met een plat dak. Daarnaast biedt het nog steeds een optimale lichtinval en ventilatie, waardoor het een goede keuze is voor een gezonder binnenklimaat. Bij Isolight hebben we een ruim aanbod aan platte lichtkoepels in verschillende maten en materialen.

Een ronde lichtkoepel als esthetisch element

Een ronde lichtkoepel is een opvallend type lichtkoepel met een eigentijds en stijlvol uiterlijk. Doordat het een ronde vorm heeft, valt het extra op en kan het dienen als een esthetisch element in het gebouw. Een ronde lichtkoepel wordt vaak gekozen voor gebouwen die net dat beetje extra uitstraling nodig hebben.


Naast de esthetische aspecten, biedt een ronde lichtkoepel natuurlijk ook een optimale lichtinval. Bij Isolight bieden we ronde lichtkoepels aan die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en garant staan voor een aangenaam binnenklimaat.

Wat kost het plaatsen van een lichtkoepel?

De kosten voor het plaatsen van een lichtkoepel zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het materiaal en de gekozen uitvoering. Wij helpen u graag om de juiste keuzes te maken en een prijsindicatie op maat te geven. Op die manier weet u precies waar u aan toe bent. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de kosten en de mogelijkheden voor het plaatsen van een lichtkoepel.

Hierom kiest u voor Isolight

Isolight is dé specialist op het gebied van lichtkoepels. Wij hebben jarenlange ervaring en bieden hoogwaardige kwaliteit lichtkoepels. Onze lichtkoepels zijn inbraakwerend en bestand tegen weer en wind. Daarnaast denken wij zo goed mogelijk met u mee, bieden wij advies op maat en bent u bij ons verzekerd van een vakkundige en snelle montage. Isolight staat voor persoonlijk contact en goede service.

Ook een lichtkoepel kopen? Neem contact op!

Of u nu op zoek bent naar een vlakke lichtkoepel of een opstaand model, een lichtkoepel voor een plat dak, schuin dak of andere dakvorm, wij helpen graag! Wilt u meer informatie over onze lichtkoepels of bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een lichtkoepel? Neem dan gerust contact met ons op.