Lichtstraat

Een lichtstraat is een verrijking van uw bedrijfsruimte! Wilt u meer natuurlijk licht in uw stal, schuur, loods of ander bedrijfspand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze hoogwaardige lichtstraten creëert u een aangename en lichte werkomgeving, terwijl u tegelijkertijd energie bespaart. Onze lichtstraten zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een esthetisch element toe aan uw pand.

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is een constructie die speciaal is ontworpen om natuurlijk licht binnen te laten in uw pand. Het bestaat uit een serie polycarbonaat panelen die zijn geïntegreerd in het dak van uw gebouw. Hierdoor ontstaat er een opening waardoor het daglicht vrij naar binnen kan stromen. Dankzij deze innovatieve oplossing kunt u het kunstmatige licht verminderen en profiteert u van de vele voordelen van natuurlijk licht.

Verschillende soorten lichtstraten

Bij Isolight bieden we verschillende soorten lichtstraten aan die geschikt zijn voordiverse daktypen. Of uw pand nu een plat dak, zadeldak, lessenaarsdak of schuin dak heeft, wij hebben de perfecte lichtstraat voor u.


  • Lichtstraat plat dak: Een lichtstraat plat dak is de ideale oplossing om uw pand met plat dak te voorzien van daglicht. Deze lichtstraten zijn speciaal ontworpen om naadloos te integreren met uw bestaande platte dakstructuur. Met een lichtstraat in uw platte dak creëert u een heldere, lichte omgeving. Daarnaast hebben onze lichtstraten voor platte daken een strak en modern ontwerp dat perfect aansluit bij de stijl van uw pand. Of het nu gaat om een kantoor, een stal of een fabriek, onze lichtstraten voegen elegantie en stijl toe aan het gebouw.


  • Lichtstraat zadeldak: Lichtstraat zadeldak is een klassieke lichtstraatoplossing, waarbij in de nok twee rijen lichtstraatmodules zijn verbonden. Onze zadeldak lichtstraten zijn perfect geschikt voor het creëren van een lichte en ruime omgeving in uw pand. Deze lichtstraat is ook ideaal voor gebouwen met grote dakopeningen.


  • Lichtstraat schuin dak: Heeft uw pand een schuin dak? Ook dan kunnen wij u helpen. Onze lichtstraten voor schuine daken passen perfect bij de stijl van uw dak en zijn een goede bron van natuurlijk licht. Bij een schuin dak is een vlakke lichtstraat vaak de beste optie. De lichtstraat voor een schuin dak produceren wij in elk gewenst formaat, waardoor het altijd perfect aansluit bij de rest van het ontwerp.


  • Lichtstraat in de vorm van lessenaarsdak: Een lichtstraat lessenaarsdak is een schuin aflopende constructie. Met zijn strakke lijnen voegt een lichtstraat lessenaarsdak een modern en architectonisch element toe aan uw pand. Deze lichtstraten zijn ontworpen om veel daglicht binnen te laten. Ook zorgt de specifieke hellingshoek van deze lichtstraat voor een optimale afvloeiing van het regenwater. Onze lessenaarslichtstraat valt onder de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA), waardoor u bij installatie hiervan aanspraak kunt maken op subsidie!


  • Lichtstraat in de wand: Soms is een lichtstraat in het dak niet de beste optie. Bijvoorbeeld vanwege aanwezige zonnepanelen of een teveel aan binnenvallend zonlicht. In dat geval bekijken wij graag of een lichtstraat in de wand een goede oplossing is voor uw bedrijf. Wij installeren deze lichtstraat snel en vakkundig door middel van klikpanelen.

Waarom kiezen voor een lichtstraat?

Het gebruik van lichtstraten heeft veel voordelen voor een zakelijk pand. Ten eerste zorgt natuurlijk licht voor een prettige en gezonde werkomgeving. Het verhoogt de productiviteit, verbetert de stemming van werknemers en vermindert vermoeidheid.


De glazen panelen van de lichtstraat laten het zonlicht ongehinderd binnen. Er ontstaan dus geen donkere hoeken. Dit zorgt voor een evenwichtige belichting in elke ruimte, waardoor u geen extra kunstmatige verlichting hoeft te gebruiken.


Het is dan ook een goede manier om energie te besparen, want u bent minder afhankelijk van kunstmatige verlichting. Ook zorgt de isolatiewaarde van de panelen in de winter voor het binnenhouden van warmte en in de zomer juist voor het vasthouden van koele lucht.


Wij passen onze lichtstraten aan aan uw specifieke wensen, zoals de afmetingen en het aantal glazen panelen. Zo passen ze perfect bij de architectuur van uw pand. Daarnaast kunnen we de lichtstraten uitrusten met extra voorzieningen, zoals zonweringssystemen, om oververhitting te voorkomen en het binnenklimaat te reguleren.

Isolight: dé partner voor uw lichtstraat

Met Isolight haalt u de voordelen van natuurlijk licht naar binnen in uw zakelijke pand. Onze lichtstraten zijn speciaal ontworpen om optimale lichtinval te bieden en tegelijkertijd energie te besparen. Wat voor dak uw pand ook heeft, met onze jarenlange ervaring en expertise voorzien wij u van de perfecte lichtstraat op maat.


Onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en worden vakkundig geïnstalleerd door ons team van professionals. Kies voor een aangename werkomgeving en voeg een esthetisch element toe aan uw pand met een lichtstraat van Isolight. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor uw pand.